Det där med strippor

Jag har lång tid funderat fram och tillbaks om jag ska skriva detta inlägg eller inte.
Dels för att jag vet att jag inte är den enda som tycker såhär, dels för att jag vet att det kan svida i ögonen för en del.
 
Det finns en hel del saker jag ogillar. Det finns ett par saker jag använder mig av ordet HATA.
Jag hatar spindlar till exempel.
 
Men det absolut värsta jag vet är strippor. Vill man få mig förbannad eller arg i två veckors tid så ska man som min pojkvän titta på dem. Vill man få min hals eldröd av utslag pga ilska så ska man gå på strippshow.
 
Detta handlar inte om min självkänsla, utan min självrespekt. 
Jag har tillräckligt mycket självrespekt för att stå på mig själv och säga NEJ, det är inte okej att titta på andra kvinnor som klär av sig sexigt och visar sina mest privata delar för min pojkvän.

Däremot tar det ner min självkänsla djupt ner till helvetet när något sådant händer. Till botten räcker inte till.
Jag har alltid varit en svartsjuk människa, inte supersvartsjuk som "sjuk i huvudet svartsjuk". 
Jag har blivit sviken av personer som jag älskat och jag hela mitt liv haft svårt att lita på andra.
 
I dagens läge har jag en härlig sambo som jag faktiskt kan lita på. 
Han är snäll och fin på alla vis och vi grälar i princip aldrig.
 
Han håller på med dragracing, som ordnas några gånger sommartid.
Nitro nationals är en av de största tävlingarna de ordnar i Finland, och i somras var han där och tävlade.
Jag fick veta om att de hade strippor som uppträdde om kvällarna på puben där.
Som att det inte räckte till så hade de  "double dildo show" med två tjejer, alltså ingen vanlig strippshow, utan en porrshow.
 
J's kompisar skulle såklart titta på dethär, och jag gjorde det klart och tydligt för honom att hans gravida sambo är borta från huset när han kommer hem ifall han bestämmer sig för att följa med och titta på det.
 
Jag har rätt till det.
Jag har rätt att säga till om det är något som kan få mig må fruktansvärt dåligt i veckor. 
Jag har rätt att ryta till eftersom min sambo inte är singel.
Jag är varken löjlig eller dum i huvudet för att tycka så.
 
Han var förstående och sa att han inte har behov av att följa med dem.
Samtidigt hade jag dåligt samvete eftersom jag inte lät han umgås med sina kompisar över en kvällsöl på puben. Det var ju inte där felet låg.
 
Saken är den att det också är barn som tävlar. De slipper inte in till puben, men fönster utåt fanns och jag vet ju att barnen sprang på området sent in på natten. Tror inte barnets föräldrar hade varit särskilt glada av att veta att deras 10-åring nyss har kikat på lesbisk "double dildo show". 

Eller frun som kanske sitter hemma omedveten om vad hennes man sitter och tittar på.
 
Vi åker ju också ibland på en del bilutställningar eftersom J är väldigt bilintresserad. 
Han är en liten rockabillyboy som älskar gammal musik och gärna ser på olika blues-band m.m.

Där igen är ett annat problem.
I samband med såna kvällar ordnas ofta burlesque. 
Enligt J och hans kompisar så är det inte "strippor."
I mina ögon är en kvinna som sexigt klär av sig alla kläder oavsett om det är roligt eller inte, en strippa.
En mildare variant kanske, men fortfarande en strippa.
 
Jag är verkligen ingen bestämmande flickvän. Jag mår bra om J mår bra, så jag unnar ju honom förstås när han får tävla i dragracing för jag vet att han älskar det! Jag unnar honom när han får lyssna på något band han gillar, för jag kan se hur han njuter när han drar fram luftgitarren.
 
Men varför ska lättklädda eller nakna kvinnor alltid kopplas ihop med motorer?

Jag vet ju att det inte heller är hans fel att det är som det är på dessa evenemang och tävlingar, och jag vet också att han endast åker dit för att han är verkligen bil g-a-l-e-n. Han jobbar med bilar, tävlar med bilar, googlar på bilar, har bilar som hobby, och antagligen drömmer om bilar. 
 
Jag hade varit mycket mer intresserad av hans intressen ifall jag inte alltid ska behöva bli oroad över vad de ordnar för eventuell stripp/burlesqueshow eller car-babes som står i sina strings och tvättar bilar i vit topp samt flirtar med min och din sambo - endast för att hon får betalt för det. 
 
Ni får tycka precis hur ni vill, och väldigt gärna kommentera hur ni ser på detta ämne.
Alla är vi olika och det skulle vara intressant att få veta hur andra tänker, jag vet ju att det finns de par som lever i t.ex öppet förhållande eller går på strippshower tillsammans och det är helt okej det också - Sålänge båda mår bra av det.

Jag kan aldrig ändra på den jag är, och det ska jag inte behöva heller. Jag vet att jag är en bra sambo. Jag är snäll, förstående, givmild och sätter alltid dem jag älskar i första hand.

Men när det kommer till detta så måste jag säga nej, detta är inte okej för MIG. JAG mår dåligt över detta.
Och det är vad jag kallar självrespekt.
#1 - - mim:

Jag tycker inte riktigt att du svarar på varför du börjar må dåligt av att din karl tittar på andra kvinnor? Jag förstår inte riktigt kopplingen till självrespekt som du skriver om.

Det är inte för att kritisera, utan för att jag är uppriktigt nyfiken. Själv är jag raka motsatsen till dig: eftersom jag själv kollar på andra män är jag helt okej med att min kille ser på andra tjejer. Jag anser att det är skillnad mellan att bara se och att faktiskt göra någonting. Det funkar bra för oss, men jag har också varit i förhållanden där det inte alls fungerar, så jag förstår att människor tänker olika.

Jag börjar bara fundera var gränsen går ifall du förbjuder honom för att se t.ex. en burlesque show. Varför är sexscener i filmerna okej? Är porr okej? Är det för att kvinnan är fysiskt inom hans räckhåll i liveshowerna som du reagerar? Är det otrohet du är orolig för?

Än en gång, jag kritiserar inte alls dig, jag är bara väldigt nyfiken i och med att jag tänker annorlunda :)

Svar: Jag har nog inget bra svar på varför. Jag har som sagt flera gånger blivit sviken av tidigare pojkvänner för att de varit otrogna mot mig efter att man har varit tillsammans flera år.
Förstår att du inte kritiserar, tackar och bockar för din kommentar och intressant att höra hur du ser på saken, även fast jag då igen inte alls kan förstå mig på dig då igen :D Tur att vi alla är olika!

Bra fråga det där med var gränsen går. Jag antar att sexscener i filmer är annorlunda eftersom att det "bara är på film" ( även fast det är verkligt ), men där igen är det en man och en kvinna oftast så det känns mer rättvist så att säga. När det gäller porr så känns det mer okej än något som sker live, eftersom det är något som många ändå tittar på. Men tror nog jag ändå hade blivit ledsen ifall jag upptäckt att han tittar på sånt.

Jag är absolut inte orolig för otrohet i detta förhållande, jag har verkligen hittat världens bästa sambo som har båda fötterna på jorden och som känns trygg och stabil så det är inte det heller.

Jag tycker bara det är förnedrande och löjligt att man måste använda kvinnokroppen som ett lockbete även fast jag vet att sex säljer. Varför har de inte manliga strippor då på dessa evenemang trots att det finns kvinnor där? Det finns ALDRIG manliga strippor om det inte ordnas typ scandinavian hunks men inte ens dom klär väl av sig hela vägen. Och oftast ska det vara en hel hög med kvinnliga strippor, gärna lesbiskt.

Varför ordnar man då inte en strippshow med en kvinna & man så kvinnorna också får sin del av kakan så att säga?
Tycker också det känns smått äckligt att en bunt med fulla karlar ( där i bunten står min sambo och antagligen många andras män ) och dreglar och visslar åt en annan kvinna som visar sådant som egentligen är väldigt privat.

Hoppas du lite kan förstå hur jag tänker :) Ha en fin helg!
angelica

#2 - - Anonym:

Ja jag håller med dig, jag anser att en upptagen man inte behöver gå på stripshow, de bör ju int ens intressera en upptagen man igentligen 😅

Svar: Tack för din kommentar! Exakt så tänker jag också. Man har ju liksom hela paketet hemma ifall man är i ett förhållande :)
angelica

#3 - - Anonym:

Ja jag håller med dig, jag anser att en upptagen man inte behöver gå på stripshow, de bör ju int ens intressera en upptagen man igentligen 😅

#4 - - Mimmi:

Håller helt med dig! Finns få saker som gör mig så irriterad och upprörd som strippor och "snygga brudar på instagram".. Har precis samma sits, litar till hundra procent på min sambo, men blev så innihelvete förbannad när jag såg hur många "instababes" han följde när vi hade varit tillsammans en bra stund. Jag menar det är ju okej om man är singel, men vad är behovet sen när man har flickvän? Sku heller aldrig acceptera att han går på strippklubb, för att jag tänker som du, det känns obehagligt o förnedrande på nåt vis att upptagna män står å dreglar över "billiga" brudar.. Men alla e vi ju olika!

#5 - - Saragunmarie:

Jag håller helt med dig! Att kolla på porr online är inte heller okej då man är i ett förhållande om du frågar mig!

Svar: Skönt att höra att man inte faktiskt är ensam om att känna så. Nej porr är för mig heller inte okej, det skulle göra mig ledsen och kanske mest fundersam över vad som saknas hos mig. Men live shower är absolut det värsta jag vet.
angelica

#6 - - Anonym:

Porrshow är lite brutalt där går min gräns. Strippklubb får min sambo nog gå på om han gör det med sina vänner för att dom vill. Har själv varit på karastrippklubb när min kompis gifte sig och vi hade möhippa så vvrför skulle inte han få gå då. Litar till 100% på min sambo och han samma på mig, vi skulle aldrig röra en strippa men att se är okej. Vi kollar båda porr.

#7 - - Beth:

Min ex make var på resa med jobbet en gång. (Mansdominerat yrke) De hade under denna resa gått på strippklubb. Jag orkade inte bry mig om det faktiskt då de gått allihopa o ifrågasatte inte desto mer. Det jag däremot blev rosenrasande på var att han bastat med manliga vänner varav den ena tog med sin ensamma tjej som gått in helt naken, skylde sig inte ens. Visst man är naken i en bastu men nog kan man skyla sig med handduken lite om det kommer en ändå främmande kvinna in i bastun. Dessutom blev jag i mitt då gravida tillstånd så arg att jag sa, ja o du måsta säkert kolla om hon va rakad. Och dumt nog sa han att det var hon. DÅ såg jag rött.

Detta är nu många år sedan men det sved mer än några strippor att han typ - ursäkta- "granskat fittan" på en annan kvinna. Han var dock alltid trogen annars. Men var så dum som svarade på min "svartsjuka fråga".

Men män är ju så där. Frågar man svarar dem oftast. Man är så dum som frågar dem ibland, och de är dumma nog för sitt eget bästa att svara många gånger ;-)

Jag har nog också lite svårt att lita på människor och håller ännu på bygger upp förtroendet för min nya partner. Jag litar ju vardagligt på folk nog men när man hör mycket gamla berättelser ens käresta kanske gjort... så liksom saktar det ner lite på tillitsuppbyggandet :-) Men jag är så annars att det han gör, det tänker jag göra. :-) Lika rättigheter med det roliga ;-) och då vet man att vissa roliga saker inte alls lockar längre.

Svar: Nej fy så arg jag hade blivit också! Visst vet jag hur arg man kan bli och att man ibland ställer frågor som man egentligen inte ens vill veta svaret på.. och att han då kunde svara på din fråga gjorde ju verkligen inte saken bättre!
Ibland kan jag tänka så också, lika rättigheter med det roliga! Men när det gäller tex otrohet så tror jag inte jag skulle kunna göra lika, där igen självrespekten. Jag skulle inte sjunka så lågt även fast jag förstår precis hur du tänker. Man vill ge tillbaka med samma medicin. Men gällande mindre allvarliga saker så följer jag nog också den regeln :D
angelica

#8 - - Chevelle:

Bra skriver, förstår exakt hur du menar! Håller också med om att je he e så sjukt hur he alltid ska kopplas lättklädda kvinnor till diverse motorsporter, pappa kör också dragracing så ja ha vari i alastaro på nitro nationals sedan jag var två år och he ha alltid vari på samma sätt, väldigt synd faktiskt att kvinnor måst användas som "lockningsbete" ti alla efterrfester och dylikt🤔

Svar: Minns jag såg dej där i somras, visst har han haft paus en tid din pappa? Jens sa nå sånt om jag int minns fel :) hur har du sett på dehär me strippor där osv då du allti har vari med? Fast man e liten så förstår man ju nog när nån har kläder på sig eller int o di har ju också ganska myki just sånhär car babes där som alla barn också kan si, undrar ara hur di reagerar på sånt?
angelica

#9 - - E:

Jag kollar själv på porr (mest ensam), har varit på manlig stripshow och skulle aldrig kritisera min sambo om han ville gå på såna evenemang som du skriver om. MEN; jag förstår att man kan tycka det är jobbigt om ens pojkvän går på liknande evenemang; det handlar ju om var ens egna "bekvämlighetsnivå" ligger. Och sen måste man ju komma överens tillsammans vad man ska ha för "regler"..

Svar: Intressant att höra hur olika vi alla tänker. Kul att ni har hittat något som fungerar för er, det viktigaste är ju att man vet var man har varandra 😊
angelica

#10 - - Janne:

Jag förstår nog helt din poäng, och som en man i ett förhållande skulle jag inga gå på strippshow.
Varför det ordnas på motorshower har väl att göra med att den riktar sig till medelålders trailer trash kunder. På seriösa evenemang såsom F1 existerar inte detta. Även på bilutställningar så är bikinimodeller ett inte helt ovanligt inslag, igen ett trailer kundsegment.

Svar: Tycker det är fint tänkt av dig. Absolut så är det, de ordnar sådana saker för att de vet att det drar folk. Trevligt för alla singlar men mindre trevligt för dem med samma åsikter som jag. Jag vill ju som sagt att min sambo ska få ha roligt, men så tråkigt att man själv inte kan njuta av evenemanget och ha kul pga t.ex strippor eller liknande, utan hellre åker hem när något sådant börjar. Istället hade de ju kunnat ordna både kvinnliga och manliga eller ha ett till band som spelar musik. Men sådär är det, kanske det en dag ändrar...
angelica

#11 - - Netti Starby:

Mitt ex gick på strippklubbar bakom min rygg när jag var gravid med vårat andra barn. Då försvann förtroendet för honom och jag blev så ledsen. Speciellt över att han hade ljugit för mig i så många år. Bra inlägg och jag håller med dig! <3 Kramis

Svar: Fy så tråkigt att höra :( kan tänka mig att när man ännu till är gravid blir ännu mer ledsen om det kommer fram i efterhand... Tack för din kommentar och ha en fin helg, kram!
angelica

#12 - - Linn:

Jag har en helt annan åsikt än vad du har :) Skulle själv aldrig gå med på att en partner bestämde över mitt liv på det viset, och skulle aldrig kunna tänka mig att agera polis över nåns agerande heller. Men då har jag och min partner väldigt samma värderingar, och talar alltid om vad som är okej för den andra, och så får man säga till om något inte känns okej. I de fallen har det ju då oftast att göra med ens egen rädsla eller osäkerhet. Men, alla är som tur inte likadana, och så länge alla parter i ett förhållande är ok med vad som sker i det så är ju allt lajbans. Jag tycker dock personligen inte att strippshower är en del av vårt förhållande, och därför får han själv bestämma om han skulle vilja gå på sånt (det är nu inte alls hans grej, heller).

Svar: Jag tycker inte att jag bestämmer över hans liv och leker polis om jag säger att det är något som jag inte tycker är okej och som får mig må dåligt. Precis som du skrev att ni gör, skillnaden på dig och mig där är ju att du är okej med strippshower medan jag inte är ok med det. Så var snäll och peka inte ut mig som polis och nedvärdera mig som flickvän bara för att vi tänker olika. Finns kanske något jag är okej med som du inte skulle vara okej med, och det respekterar jag, som sagt så är vi alla olika. Jag och min partner har också väldigt lika värderingar och säger hur vi har det, nu går ju inte min sambo på tävlingar eller strippklubbar utan har går dit för andra saker, problemet är bara att det ordnas sådant på dessa evenemang vare sig han vill eller inte. Inte skulle min sambo besöka en strippklubb, aldrig. Inte bara för min skull, men han har inte det intresset heller.
angelica

#13 - - Anonym:

Porr tycker ja e helt okej, he kollar både jag å gubben. Men na strippshow sku ja int vila ha sku fara på, int ens tillsammans me killkompisarna. Klart man litar på sin partner men finns t.ex alkohol med i bilden finns de int så myckdr garantier. Va folk än tkr o tänker så fungerar int människohjärnan på samma sätt efter alkoholintag.. på gott o ont. Ele va e din åsikt om he?

Svar: Med min nuvarande partner så e jag int minsta orolig för otrohet faktiskt, vare sig alkohol e med i bilden eller int. Men av erfarenhet vet jag ju att en av di jag va ilag me va ordentligt full när han va otrogen efter en krogkväll då han hadd vari ut med sina kompisar o hamna på efterfest. Jag tycker int att alkohol e en ursäkt för nånting, de enda alkoholen gör e att man helt enkelt blir mera dum och impulsiv. Man gör vad man känner för just i stunden och tänker int över konsekvenserna. Så visst e de risker med alkohol, man e int riktigt sig själv eller så kan de händ att man visar en sida av sig själv som i nyktert tillstånd aldrig sku exister.
angelica

#14 - - Nina:

Absolut inte ok!!
Varför skulle mannen behöva se nån annan kvinna när han redan är i ett förhållande?!
Förstår dej!! Jag sko nog bli skitsur om det sko hända här hos oss

#15 - - Anonym:

Tycker absolut att ma i ett förhållande måste tala om och respektera saker som får den andra rt må dåligt. Annars kan det ju omöjligt fungera! Vad vi har i bagaget påverkr ju såklart men om det är något som får en att må så dåligt som du gör så tycker jag absolut att partnern respektera dina känslor och avstå frö. Tycker inte att det är för kontrollerande från din sida. /Heidi

Svar: Tack för din kommentar! Så är det, vill man det ska fungera så behöver man respektera sin partner och avstå från sådant som kan göra skada i relationen. Nu har jag ju en partner som faktiskt respekterar detta, men problemet ligger i att det ordnas dessa shower i samband med bilrelaterade utställningar/evenemang vare sig han vill eller inte, så det blir ju svårt att "blunda" för det när det är mitt framför ögonen. Men han gör så gott han kan när han är borta och väljer att vara någon annanstans ifall det är nån strippshow på gång så jag uppskattar iallafall det :) Vill ju inte ta ifrån honom det enda intresset han brinner för heller som i detta fall är bilar av alla de slag, så då behöver man hitta nån slags lösning så båda ändå kan må bra!
angelica

#16 - - Ljuva Julia:

Jag skulle inte tycka att det var okej att min man gick på strippklubb. Jag tycker helt enkelt att jag och min kropp får räcka. Och det vet han om så det skulle aldrig hända.

#17 - - Ali Rahimi:

Nej förstår dig är man ihop med någon bör man ju inte kolla på strippor.

#18 - - Evahle - en blogg om psykisk hälsa:

Håller helt med dig! Jag tycker inte man kollar på strippor om man är i ett förhållande, om det inte är så att båda är okej med det. Men mår ena parten dåligt av det, varför ska då den andra göra det? Är inte det viktigare att man faktiskt har ett bra förhållande där både känner att deras behov och känslor blir respekterade och sedda? Ens partner måste väl vara viktigare och betyda mer ä någon strippa liksom.

#19 - - Malin:

Oj, jag kanske är naiv men har aldrig ens funderat över detta som ett stort problem. Känns som att strippklubbar i stan är något folk mest går på som något slags skämt (vid trashig möhippa/svensexa eller liknande) och det är nog en ganska snäv grupp som lockas till event av just nakna tjejer. Det låter som att det är bilarna som lockar här och tjejerna mest råkar vara del av kvällsunderhållningen. Hade absolut framfört till min partner att det låter som ett trashigt upplägg men hade inte hindrat honom från att göra egna val då jag förväntar mig samma sak tillbaka.

Svar: Precis så är det ju, vill ju absolut inte stå i vägen för hans nöjen, då jag vet hur bra han mår när han får hålla på med sina bilar :) den tråkiga delen är ju just det att det ordnas kvällsunderhålling som inte har något med bilar att göra. Varför inte bara ordna band som spelar? Mycket trevligare kvällsunderhållning att en sommarkväll efter en lång dag med tävling dricka en öl eller två till trevlig musik. + att man tillsammans kan njuta av kvällen då också.
angelica

#20 - - Ellen:

Det är ju knappast stripporna som är problemet, problemet är väl att det finns män som är intresserade av strippor/att det finns intresse för en sådan industri?

Känns väldigt onödigt att hata (mest av allt i världen, när det finns så mycket hemskt i världen) kvinnor som bara försöker tjäna pengar, på en industri som faktiskt går runt. Snälla, det är männens fel.

Klart det är viktigt att kommunicera och tala om att du inte tycker det är okej att gå på strippshow, men då är det fortfarande inte strippornas fel. Fortfarande, är det män som är problemet.

#21 - - astroom.webblogg.se:

Håller helt och håller med dig! jag är ingen svartsjuk människa heller men det finns ju ändå en gräns.. Strippor kan man gå och kolla på om man är singel tycker då jag.

#22 - - Ulrica:

Jag håller med dig gällande Strippshow, Hade blivet skitsur om min man gått dit.
Dock är inte Burlesque striptease. Utan snarare tease dvs ett sätt att uttrycka sig, retas med publiken lite. En burlesk artist klär av sig precis så mycket hon eller han vill (ja det finns män inom burlesk). Jag har gått på flera stycken shower med just burlesk. Både män och kvinnor går dit. Mest kvinnor faktiskt ;)

#23 - - Jess:

Intressant inlägg Angelica, meeeeen. Jag tror du har idén om strippklubbar lite för seriöst. Jag har själv varit på flera strippklubbar, jag har killkompisar som gått/går på strippklubbar och de gånger ett gäng killar går dit en kväll är det ju inte för att de blir tända eller kåta på brudarna. De går ju inte på toan, eller hem, och runkar efter de sett ett par halv nakna brudar dansa runt. Då är ju porr på datorn, eller bara fantasier i duschen, tusen gånger värre? När killen faktiskt onanerar till vad han ser framför sig. Det händer ju inte på strippklubben. Strippklubb känns mera som en kul "kill grej" man gör med en killgrupp som ett skämt eller som typ svennsexa eller dylikt. Bara på skoj. Iaf de flesta, sen finns det väl också gamla gubbar som går dit för att det är de mesta nakenhet de får, men that's another story. Jag har också hört de som ogillar strippklubbar för dem är det helt pointless, vad är liksom grejen att sitta o titta på en naken tjej du vet du aldrig endå kommer få röra? Jag gissar såklart du själv aldrig varit på strippklubb? Kanske din omedvetenhet om hur det EGENTLIGEN är får dej att känna dej lite osäker. Många grejer i livet man inte vet mycket om har man lätt att ogilla pga av okunskap (första exemplet jag tänker är väl typ när någon traditionell och gammal människa är trångsynt och ogillar gay äktenskap, bara för att det är något de inte har kunskap och förståelse i för att det är något främmande för dem). Och brudarna på en strippklubb är ju inte där för att ligga med nån, allt de vill ha och det enda de vill ha är cash.

Men anyway, viktigaste är ju vad som funkar för ER och bra att du satt dina regler för att ha ett happy och fungerande relation :) Det är ju bara ni som kan avgöra tillsammans vad som är rätt och fel för er. Men kul som sagt att se de olika kommentarerna med olika syner på ämnet.

Svar: Jag har själv varit på strippklubb men såg inte själva stripporna där. Har också under min tid som singel till och med varit ensam på scenen och fått en lapdance av en strippa ( manlig ). såg också den gången kvinnliga strippor eftersom det var en porrsitz vi var på.
Så visst har jag en del erfarenhet. Har också sett dessa carbabes på flertal utställningar som jag mest bara tycker är pinsamma. Men det är ju min personliga åsikt. Hoppas du inte tar illa upp, eftersom jag vet att du också hållit på med sådant. Alla tycker vi ju olika, och så ska det få vara. :)

Min åsikt är att det är okej att göra precis vad man vill när man är singel. Men är man i ett förhållande så måste man försöka hitta en lösning så att båda kan må bra. Jens är ju inte där för deras skull, utan enbart för bilarna. Stripporna är endast där eftersom det lockar folk och det är helt okej så länge man är singel eller så länge ens partner är okej med att man tittar på sådant.

Nu är jag inte den partnern som är okej med det, och det ska inte behöva vara ett problem. Hade det varit omvända roller gällande vad som helst som jag vet att min partner hade mått dåligt av - så hade jag aldrig haft problem att skippa det eftersom jag hellre ser att min partner mår bra. Och så tänker även Jens vet jag, han åker dit och fokuserar på bilarna och struntar i stripporna eftersom han vet att jag blir ledsen, och också för att han inte har behov av att titta på dem.

Tyckte att detta var ett ämne som ändå behöver diskuteras eftersom jag vet att det är många andra som har samma åsikt, och andra som har en annan. Många får höra: "Jamen hans flickvän har inga problem med det", och så känner man sig ensam, löjlig och dum som kan tycka så. Det ska man inte behöva känna när verkligheten inte är så.

Långt svar men så tänker jag om saken :) Tack för din kommentar :)
angelica

#24 - - Cina:

Är det ingen som tycker att det är fel för att kvinnor objektifieras och exploateras? Att det fortfarande i vår tid tydligen verkar vara ok att använda kvinnors kroppar och förstärka bilden av kvinnan som något som finns till enbart för att behaga män?
Svartsjuka eller inte, varje par drar upp sina egna riktlinjer, men den här aspekten tycker jag är viktigare. Och ja - det är fel att göra samma sak med männen, även om den diskussionen inte är på långa vägar jämförbar.
PK-kvinnan

#25 - - Angelica:

Min enda fundering är här varför du inleder med att du hatar strippor. Hata är ett väldigt starkt ord. Du förklarar liksom aldrig VARFÖR du hatar strippor heller? Jag förstår inte riktigt texten. Jag hoppas att du inte uppfattar detta som otrevligt, för det är inte det som är meningen, men jag förstår helt enkelt inte varför du skriver det här inlägget. Det är knappast kvinnorna (eller männens fel) att din sambos vänner väljer att gå på deras shower, eller att de blir bokade till sådana evenemang. Kan du inte förklara mer om anledningen till att du ogillar dem?

Svar: Jag har skrivit mer gällande det i kommentarerna. Är medveten om vad hata betyder, men så känner jag, personligen. Det får ju andra känna precis som de vill. Älska dem eller hata dem, inte dömer jag dig för det. Jag kan inte ändra på andras känslor utan bara veta hur jag känner. Tack för din kommentar :)
angelica

#26 - - Annie:

Åh tack <3

jag håller med dig till 100%. Anser personligen att ingen kvinna med självförtroende och ett bra förflutet skulle få för sig att strippa. Jag känner några som håller på med det och alla har riktigt tragiska händelser i bagaget. För mig är att tillåta strippande ett förtryck av kvinnor och ett utnyttjande och objektifierande av våra kroppar. Detr finns annan underhållning. Hade strippor verkligen älskat sitt jobb hade dem inte ljugit om det senare i livet, tvingats gå i terapi eller förbjudit sina barn senare att göra detsamma. Samma sak med prostitution. Om man njuter av det eller av att strippa, så behöver man hjälp med sin självbild, sitt självförtroende och/eller sitt bekräftelsebehov.

Så till killar som går på det och tittar på det. För mig är det oacceptabelt. Skulle min sambo gå på det skulle jag bli rosenrasande. Det är förnedrande. Vill han se en stripshow kan han bara fråga mig så löser jag en liten privat show för honom. Om han inte är nöjd med var han har hemma förtjänar jag en annan pojkvän. Och är han nöjd hemma har han varken behov eller intresse av att se andra tjejer strippa.

När det kommer till sex i film så är det inte samma sak, men det är en annan viktig fråga. Porrindustrin är mycket mer kontrollerad än vad somliga tror och även om jag tycker sjukt synd om tjejer som gör det, så finns det utrymme för att tycka om sitt jobb inom den branschen och det är mycket regler och omhändertagande om personerna involverande. Så när det kommer till den biten anser jag inte det vara tvång, däremot utnyttjande i vissa fall. I vanliga filmer har dem ju inte sex på riktigt. Dem låtsas ju bara. jag jobbar inom film och vet hur man gör en sådan sen. Det är väldigt speciellt och man visar otrolig hänsyn för skådisarna. Ofta tar man in extras som gör mycket och dem får riktigt, riktigt bra betalt. Så hela den biten om utnyttjande är annorlunda. När det sedan kommer till att titta på det, så är det i mina ögon en stor skillnad på att se något på en TV än i samma rum. Jag förstår inte ens hur man kan jämföra det. Det finns dock många TV-serier och filmer som jag anser vara på tok för vulgära då jag blundar och/eller vänder mig bort.

För mig är sex någonting privat. Jag vill inte se människor på TV ha sex eller främmande människor tillfredsställa sig själva. Jag tycker det kan vara jättefint med sexscener där man döljer det mest privata. Men då handlar det om kärlek, inte sex. TV-kärlek, inte porr.

Jag har ingen förståelse för porr eller folk som tittar på det, men jag är inte någon moralkärring som säger att det är "fel". Jag är tacksam att jag har en sambo som inte tittar på sådant utan delar min synpunkt. Det finns massor av tändande eller sexiga saker att titta på som inte är porr, om man vill pigga upp sexet hemma. I mina ögon är hela sexindustrin extrem tragisk och kvinnoförnedrande. Jag avskyr strippyrket och alla ylika jobb. Och jag avskyr hur maskulin-dominerande områden använder kvinnokroppar och sex för att locka fler män, så som Manga/Anime, Bilbranschen eller spelsvärlden.

#27 - - Annie:

Och jag håller med dig om Burlesk. det är bara en strippa som är utklädd och tror sig vara aningen bättre än andra strippor.

#28 - - Anonym:

Problemet ligger i att man har en sån skev människosyn att man vill stödja en sjuk industri som exploaterar människor... inte att man ''är otrogen'' eller vill titta på andra

#29 - - Anonym:

Det är inte stripporna som är problemet utan idioterna som tycker det är okej att titta på dem samt de som tycker de är okej att handla med människor!

#30 - - Anna Munkhammar:

Jag håller helt med dig! Jag tycker också man ska tänka på vad det är för bild av kvinnor som signaleras och den är inte särskikt kul. Man känner sig inte välkomnad på samma villkor. Sen är det en exploaterande industri av kvinnor och många mår dåligt. Hur kan man sitta och titta och delta i något som förmodlufen får den man tittar på att må dåligt?

#31 - - SKRIVDIVAN:

Jag förstår din laddande reaktion. Jag är precis likadan. jag blir svartsjuk och känner mig hotad när min man blir attraherad av andra kvinnor. Oavsett hur när och varför. Det är för att jag själv har dålig självkänsla och är väldigt rädd för att inte duga. Rädd för att bli övergiven. Rädd för att inte vara den enda. I en annan aspekt är det jävligt avtändande med män som inte tar avstånd från sådan typ av verksamhet ur ett kvinnosynperspektiv. Men till största del skulle min starka reaktion kring detta (om det var min man som var iväg på "äventyr") handla om min egen osäkerhet. Sorgligt. Mänskligt. Sant.

#32 - - Jessica Högberg:

Bra att du skriver om det! Jag tycker inte alls som du men det är väl bra att man kan prata om det även om man inte tycker lika!
Tycker att det är väldigt stor skillnad på dubbeldildo och burleskt...
Burleskt kan jag tycka är otroligt vackert!
Striptease är oftast kanske inte vackert men jag skulle inte ha något emot om det dök upp och sambon tittade.

#33 - - Jessica Högberg:

Bli hungrig ute, äta hemma;)

#34 - - Paula:

Håller med dig. Jag gillar inte att min man tittar på strippor. Skiter i om andra påstår att jag har dåligt självförtroende eller är svartsjuk. jaha, då är det väl så då. Jag skulle må riktigt dåligt om min man glodde på andra kroppar och tände på dem. Som du skriver i början att du funderat länge på OM du ens ska skriva inlägget. Förstår dig, trist att man ska behöva tänka så. Kram

#35 - - Anonym:

Jag håller med linn lite högre upp. Jag skulle ALDRIG låta min pojkvän tala om för mig vad jag får och inte får göra och aldrig heller tala om för honom vad han tillåts och inte. Nu är vi väldigt öppna och talar om allt för varandra och jag litar fullt på honom. Tycker jag inte om att han tittar på porr så kan jag antingen acceptera och lita på att han ändå älskar mig eller lämna honom om jag inte kan leva med det. Vill verkligen inte kritisera. Låter som att ni ändå är överens om hur ni ska ha ert förhållande och det är det viktigaste:)

#36 - - Sofie:

Åh, vad skönt att läsa ditt inlägg! Jag håller med dig till 100% verkligen. Det finns få saker som gör mig så frustrerad och ledsen som porr/strippor. Jag tycker att det är en så tragisk och fruktansvärd industri, och galet att det fortfarande existerar 2017. Jag blir verkligen rosenrasande, dels för att kvinnor går med på att bli objektifierade och sexualiserade, men mest för att män är så jävla dumma i huvudet och inte fattar vad som verkligen händer och hur tjejerna verkligen (ofta) mår. Men det är min åsikt, jag vet att många tycker helt annorlunda. Om min sambo gick på strippshow skulle jag bli otroligt ledsen, jag tycker helt enkelt inte att det är okej. Inte alls. Och jag tror inte att han hade blivit glad om jag gick på manlig strippshow heller. Jag kan inte se varför det skulle vara okej eller nödvändigt för en person (man som kvinna) att se på avklädda personer som man går igång på sexuellt när man är i en relation. Det blir helt fel för mig. Kan liksom inte förstå varför behovet finns om man redan är i ett förhållande, borde inte den personen vara nog att se på och ha sex med? Kan inte sätta mig in i hur det kan kännas okej att ens partner ser på andra på det viset. Om jag någonsin känner behovet av att se på andra män så har jag tappat kärleken, attrationen och passionen till min kille, så jag på saken. Och det handlar inte om att styra sin partner eller att vara osäker i sig själv utan det handlar om vad som känns okej. Man gör inte så mot den man lever med (tycker jag). Sex på film tycker jag inte är riktigt samma sak eftersom det inte riktigt är något man kan styra över, det händer liksom och det är ofta mer nedtonat och naturligt, det är ju inte alls som porr. Strippshow och porr är medvetna val, man väljer att se på porr (eller gå på strippshow) FÖR att bli sexuellt upphetsad. Intressant att läsa kommentarerna, att alla tycker så olika :D

#37 - - Tobias Lindkvist:

Jag tänker att vi alla är olika och att alla relationer ser olika ut. Gränsen för vad som är okej - eller rentav vad som är otrohet - går vid vad du kan berätta för din partner eller ej.
Jag skulle aldrig i mitt liv få för mig att gå på strippklubb, jag tycker det är motbjudande och det skulle aldrig falla mig in. Men jag kan tycka det är en sak att titta, en annan att faktiskt GÖRA något. Jag kan tänka att "min sambo spanar in den där killen eftersom hon tycker han är snygg, men hon väljer MIG framför honom". Så länge det håller sig vid blickar kan det stärka min självkänsla, men går det över till handlingar blir självkänslan knäckt.
Man kan t o m ha öppna/polygama relationer, där så mycket mer än att titta "tillåts"

Det går nog aldrig att säga vad som är rätt eller fel. En präst sa till mig en gång att det perfekta förhållandet är när samtliga inblandade parter känner att de kan vara sig själva och inte behöver ändra på sig. Jag tänker att det ligger mycket sanning i det uttalandet..

#38 - - Mika:

Unna = att låta få, vanligen en abstrakt förmån man har gjort sig berättigad till, få en belöning
Synonymer = låta, tillåta, förunna

Vad fint att du unnar din man att lyssna på musik och ha fritidsintressen.

Förstår dig i sak, men tycker, att du har lite väl matriarkal inställning på förhållandet som underbygger förmodligen på dåligt självförtroende och yttrar sig som brist på tillit.

Gäller lika strikta regler för dig?

Svar: Jag vet inte hur jag ska svara på din fråga eftersom min sambo aldrig har behövt se mig i samma situation eftersom jag inte har hobbys som inkluderar strippor eller liknande. Okej så unnar är inte det ordet jag riktigt menade om det har den betydelsen. Alla jag känner använder ordet "unna" i positiv benämning, att man gläds över det. Så tack för upplysningen.

Du kan säkert tycka det låter som att jag sätter strikta regler när verkligheten inte är så. Vi har inga regler alls egentligen vad jag känner till. Vi har samma syn på det mesta med detta är en sak jag inte accepterar. Precis som att det finns andra saker i förhållanden som andra inte accepterar. Kanske att mannen i huset inte har något att säga till om gällande inredning till exempel.

Direkt man säger något negativt gällande ( speciellt ) kvinnliga strippor så är man en kvinnohatande, kontrollerande bitch bara för att man inte accepterar att min sambo skulle titta på sådant. Alla har vi gränser i våra förhållanden och det är inte upp till någon annan att döma mig och säga att jag har dåligt självförtroende.

Min självkänsla, självförtroende och min tillit till min sambo är på topp.

Saken är den att man tittar inte på andra nakna kvinnor när man är i ett förhållande, så som jag inte tittar på nakna män. Väldigt, väldigt enkelt. Förstår inte varför en del inte kan förstå det. Är man tillsammans med någon man älskar så ska man varken behöva "nöja" sig ibland med strippor eller ha något annat med dem att göra.

Min sambo är av samma åsikt också, och som jag skrivit ett flertal gånger så är det inte där problemet ligger, alltså hos min sambo.

Problemet ligger i att det ordnas stripp/porrshower på samma scener strax efter att ett band har uppträtt. Där sitter man då, med sin öl i handen och njuter av en härlig sommarkväll till skön musik - och så plötsligt avbryts stunden med att två lesbiska strippor kliver upp på scenen och börjar klä av sig.

Ska man då avbryta kvällen och gå och lägga sig eftersom kvällsunderhållningen plötsligt blev porrig eller fortsätta titta.
angelica

#39 - - Chanel:

Jag tycker heller inte att problemet riktigt verkar ligga i vare sig det är en strippa, en utmanande tjej som viker ut sig eller som på något sätt agerar på ett sexuellt sätt, det kommer finnas Överallt på nätet, på strippklubbar, på VANLIGA klubbar, jag har tex jobbat som gogodansare och vissa flickvänner hatade ju oss för vi var "utmanande" och det var "våra" fel att deras killar kollade in oss,
saken är den att det kommer alltid finnas tjejer som man hoppas ens partner aldrig få se i dagsljuset , antagligen för att man tror att just ens partner kommer "jämföra" en med denne eller kommer "upptäcka" något som inte "du" har, vi är så rädda för vad dem kan "upptäcka" ist för att låta dem upptäcka detta och fortfarande välja oss, Sanningen är ändå att varenda upptagen man kommer förr eller senare tänka/drömma om en annan kvinna, det är en naturlig sak, vi kan ej stoppa det,, det viktigaste är att arbeta med dig själv, jag förstår delen att du MÅR dåligt pga detta såklart, men det låter mer som att du inte mår dåligt pga tjejerna utan vad dem får dig att känna, , och du ska inte låta en utvikningstjej eller strippa, eller en tjej överhuvudtaget ha sån makt över ditt mående.
tjejer är SÅ bra på att attackera tjejen i första hand, stripporna bryr sig antagligen inte ett smack om din sambo, den som bryr sig om din sambo är DU, dem är varken nyfikna på honom eller vem han är och hur hans livssituation ser ut eller att han skulle ha en upprörd sambo hemma, , utan dem vill åt hans plånbok, så det viktigaste för dig är att hitta en annan typ av "självkänsla", en mer djuprotad , jag tror inte du blir skogstokig om din granne kollar på en strippa, för han/hon har inte samma påverka på din självkänsla och mående , utan det är din partner, så plötsligt handlar det inte om "strippor", utan vem i din direkta närhet som kan få sårade känslor . stripporna har ju ingen skyldighet till dig och ingen kan bestämma vad dem ska göra med sina kroppar, dem är antagligen kvinnor som MÅNGA män vill se, drf lever den industrin vidare, så skit i stripporna och fokusera mer på personen du delar ett liv med.
Kvinnokropp är kvinnokropp oavsett om det är en INSTA gram naken kropp eller strippshow , strippa är fortfarande en tjej som väljer att spela på sin sexualitet och manipulera männen på deras dumhet och mjölka hem pengar , det är ju männen man ska vända sig till om man nu ska hata något med detta :) Strippklubb hade aldrig levt kvar utan männen , det är som att IKEA skulle gått i konkurs imorgon :=) alldeles för många kunder för att det skall ske så plötsligt !

Lycka Till och hoppas din karl självmant väljer bort sttrippklubbar och går och lägger sig när han är iväg på sina event ! ;)

Svar: VÄLDIGT kloka ord måste jag säga. Den absolut vettigaste kommentaren hittills måste jag säga. Du har så rätt i allt du säger. Visst är jag medveten om att det inte är själva strippornas fel.Jag kan inte förstå hur man vill jobba med något sådant eftersom jag tycker det är rent ut sagt ett äckligt jobb. Men det är min personliga åsikt och den går inte att ändra på. Och precis som ifall ens pojkvän hade varit otrogen så är det ju oftast kvinnan han varit otrogen med som man hatar mer trots att hon kanske inte ens varit medveten om att han har varit i förhållande.

Lite samma sak är det ju här. Visst är det så att det främst är männen som stödjer strippklubbarna, men man tar också ut ilskan på själva stripporna trots att de som du sa inte är ett dugg intresserade av själva männen utan bara pengarna.

Min karl är en bra karl så jag vet ju att han väljer bort strippklubbarna dels eftersom han vet att det sårar mig och dels för att jag faktiskt vet att han inte är särskilt intresserad av sådant. Oavsett om han hade varit singel eller ej. Men det tråkiga är bara att det ordnas sådant och "förstör" så mycket.

Tack för din kommentar! :)
angelica

#40 - - Ellie:

Det är inte det minsta konstigt att du mår dåligt av att kvinnor blir sexobjekt eller om din man skulle stödja en industri där kvinnor sexualiseras, förnedras och far så illa. Jag tror känslan du beskriver som "svartsjuka" mycket handlar om den obehagskänsla som uppstår av att behöva konfronteras med detta. Det måste vara en tuff situation när ens partners hobby är kombinerad med sexindustrin för jag förstår att du inte vill ta ifrån honom själva hobbyn. Men jag tycker du gör helt rätt i att säga nej till den delen, om han inte självmant väljer bort det (vilket han verkar göra). Man kan inte leva tillsammans om man gör sådant mot varandra som kränker och skadar. Och att stödja sexindustrin kränker inte bara dig, ert äktenskap utan kvinnor över lag. Jag vet att det finns kvinnor som självmant väljer att arbeta i sexindustrin men det finns över 40 miljoner människor som inte har valt det, enligt statistisk på trafficking. 95% av dessa är kvinnor och barn. Därför tycker jag inte man kan bedöma från fall till fall utan man bör ta avstånd från sexindustrin i sin helhet. Självklart får alla göra som man vill. Men varje förälder bör fråga sig själv vad man skulle tycka om det var ens eget barn som var med i porr-showen. Förhoppningsvis, oacceptabelt.

#41 - - lacrimosabloggen.se:

Det finns få kvinnor som är så ointresserade av din karl som professionella stripteasdansöser. Oroa dig inte för dom du 😉

#42 - - Zine Zizo:

Sorry men det är killen som är problemet och att han väljer o titta på dem istället för dig hehe

Svar: som jag skrev ifall du läste inlägget så gör han ju inte det och det var inte där problemet låg :)
angelica

#43 - - John:

Jag har förståelse för att man inte vill att ens partner ska gå på strippklubb.

Men sen när folk i kommentarerna börjar dra in porr i samma veva så blir jag fundersam. Vad är det för fel på om ens partner kollar på porr då och då?
Har man problem med det så känns det ju som något man ska prata med sin partner om. För om det är att man känner att man inte räcker till då handlar det ju om självkänsla och självförtroende. Det är ju det som isf är problemet, inte porren, inte partnern.

sedan finns det ju givetvis problematik med porr också, och saker som kan bli helt fel. Men jag pratar inte om nån som missbrukar porr och aldrig eller sällan är intim med sin partner, utan om någon som någon gång då och då kollar på porr - kanske för att partnern inte finns där just då, eller kanske kolla tillsammans..

#44 - - Anonym:

Har inga åsikter gällande strippor men dock har jag varit på dessa tillställningar otaliga gånger de senaste 30 åren och har aldrig hört talas om några "stripshower". Dessutom är dragracing den motorsport där lättklädda damer inte förekommer i någon form nästan överhuvudtaget i arrangörssammanhang. Det är på tillställningar som gatebil i Norge, drifting och dylika tillställningar som lockar yngre grupper där dessa lättklädda damer kanske finns.
Har inte hört om den "show" du nämnde i alastaro heller trots att jag är där flera gånger om året.

Svar: Det förekommer normalt inte på de mindre dragracing tillställningarna, men på Nitro nationals hade de en s.k double dildo show, jag har själv sett bilder från den eftersom min sambos kompisar var och tittade.
angelica

#45 - - Madeleine:

Synd att jag inte kunde visa ditt inlägg när jag var ihop med mina ex. Nu är jag ihop med någon som tycker precis som jag och du. Tror mitt hjärta började slå snabbare när jag läste ditt inlägg. Varenda ord stämmer och jag har själv tänkt vartenda ord. Tack för att du skrev detta.

Svar: Vad roligt att höra att du uppskattade inlägget, även om det var lite för sent. Tur att du hittat en kille som är av samma åsikt! 😊
angelica

#46 - - Tess:

Ellen: Good point! 👍🏼

#47 - - Anonym:

En man som älskar sin fru/sambo överväger inte ens att gå på strippshow. I vårt förhållande är första steget till otrohet att se på andra kvinnor/män i sexigt syfte.

#48 - - M.Negativ:

Kvinnor och män som medvetet väljer att titta åt andra är inte värd ett dugg.. Det är ett tecken på att de suktar efter annat.. man hör även upptagna kvinnor som snackar om "heta män".. jag tycker det inte låter som om de kvinnorna och männen kan se sig själv i spegeln och säga att de är ÄKTA MÄN/ÄKTA KVINNOR.. bara osäkra stackare som intalar sig annat.. peace! /psykologen