När blev det okej att såra någon man tycker om?

 
Jag måste bara få avreagera mig på bloggen som aldrig skrivs i längre.
För jag börjar faktiskt undra vad som är fel på människor idag. 
Jag har nu varit singel i snart 3 år! Härkasivääde alltså.
Nåja. Singel = Fri = Självständig = Gör vad du vill.
 

Men nånstans har det gått snett. Många har fått för sig att singelreglerna gäller trots att man är i ett förhållande.
 
Jag är ute och festar typ varje lördag, har roligt, kanske hittar någon för natten. Och det är ju trevligt för mig eller hur, för jag är ju självständig och gör som jag vill. Och jag tycker inte man ska behöva tysta ner hela grejen heller, inget att skämmas över att man vill ha närhet ibland även som singel.
 
Men nu för tiden ser jag i princip varje helg en kille eller tjej gå hem med någon annan, trots att partnern väntar där hemma. Wtf is wrong with you? Hur jävla svårt kan det vara att hålla sig till en partner? Vi bor faktiskt i Finland.
Varsågod och ha trekant, fyrkant eller ett harem. SÅLÄNGE DU ÄR SINGEL! 
 
 
 
Jag blir så frustrerad, arg och ledsen över att ett förhållande inte betyder mer i dagens läge för så många.
Varför varför varför sårar man en människa som du kanske betyder allt för.
Jag vet ju själv hur ont det gör att bli sårad, och det skulle aldrig falla mig in att vara otrogen mot någon jag älskar.
Spelar ingen roll hur full jag skulle vara, man gör bara inte så.
 
 
Och det spelar ingen roll hur bra eller dåligt man har det. Funkar det inte så ska man gå skilda vägar, inte försöka trösta sig hos någon annan och göra det ännu värre.
 
 

 
#1 - - Maria:

Jag förstår inte heller vad det är för fel på vissa människor...! Jag skulle aldrig, och skulle vi ens leka med tanken att det mot all förmodan skulle hända skulle jag ha ångest över det för resten av livet.. Är något fel i ens förhållande gör man slut innan man hoppar i säng med nån annan!

Och den sista bilden är så sann och klok! Jag vill försöka leva med samma attityd trots att jag växt upp i ett slit och släng-samhälle, både vad gäller saker och relationer..

Svar: Helt av samma åsikt! så otroligt tråkigt att förhållanden inte betyder mer än så för många idag... verkligen tråkigt. Kärlek ska ju övervinna allt, men man har lite förlorat hoppet på det när man ser hur människor beter sig..
angelica

#2 - - Daniela:

Amen. Behövde läsa ett inlägg som detta. Jag tror att det nu för tiden har blivit en trend att vara otrogen mot sin partner. Jag har sett lite för många fall under det senaste halvåret och har funderat länge varför man gör så. Jag har en pojkvän som jag ALDRIG skulle klara av att göra något liknande mot och vi båda litar på varandra. Men där jag går i skola bor jag på internatet och där händer det lite för många affärer på en och samma gång som man hamnar vara åskådare till och själv blir man ju förbannad...... Varför? Varför skall man göra så? Och det värsta är ju när den ena i förhållandet är otrogen mot den andra, men sedan blir helt förstörd då den hör att den andra varit otrogen. Människor är ju bara dumma nu för tiden.......

Svar: Roligt att du känner så. Hemskt att man ens ska behöva skriva om ett sånt här ämne, men jag börjar få nog. Dessutom är det som att många av dom som är otrogna, inte ens berättar åt sig partner utan lever vidare med skammen bara.. Fy skäms, verkligen... Gör man ett sådant misstag ska man verkligen också stå för konsekvenserna... Nå Karma is a bitch säger man ju, förhoppningsvis får de tillbaka senare i livet på något sätt.. Din pojkvän kan iallafall skatta sig lycklig över att ha en fin och trogen flickvän som du! :)
angelica

#3 - - Mia:

Ja er int ut så myki namejr men altså hede har ja å fått hör om ho myki folk som er otrogen nuförtidn, förstar heelt int me på folk.. vaför frijar man ens om man vill fa me aader? fyy. :S

Svar: Jå sorgligt men sant så händer de alltför ofta. Fatar int var fele ligger faktiskt.. Kan ju int vara så svårt att håll sig ti en person :(
angelica

#4 - - ML:

DOCK! var å en med sitt måst jag bara tillägga. Nån som man int känner sådär jätte bra kanske man har sett "har ett förhållande" på facebook... och sen ser man den med någon annan på krogen, MEN man ju int ett skit egentligen vad som händer mellan di två personerna mellan två ögon :D Och jag tror personligen man inte ska lägga allt för myki tid eller vikt i att bry sig om vad andra håller på med. Och har håka att förhållanden ser ut på andra sätt idag än he kanske såg ut förr. De har ju blivit ganska vanligt just att man växlar runt... men de har också utvecklats till att gränser över otrohet har blivit utdraget, och många vet int när ett förhållande egentligen börjar eftersom dejting-kulturen också helt har försvunnit, vanligast ere ju att man börjar vara med nån efter ett hook-up. Ganska sad att förhållandekulturen har utvecklats till något såndant tycker jag :D

Svar: Nu pratar jag alltså int om typer jag int känner, utan jag vet nog att di förhållandena de handlar om, e på riktigt o int bara nån liten flirt. O helt sant att var o en ska sköt sitt, har aldrig heller lagt mig i när jag sett nå sånt. Men man kan ju int "unsee" va man har sett, o jag tycker de e så otroligt synd att man spelar på andras känslor sådär, vare sig ett förhållande e seriöst eller på gränsen att brista. Finns inga orsaker till att vara otrogen - aldrig. O du har rätt i att dejting-kulturen har försvunnit, jätte synd faktiskt :(
angelica